Hampfrö för Småfåglar

Hampfrö för Småfåglarartikelbild

För dig som vill ge dina fjäderbeklädda vänner optimal näring och energi under vintern, är hampafrö till småfåglar det perfekta valet. Här förklarar vi varför.

Varför är Hampfrö så bra för fåglar?


Hampafrön är rika på näring, särskilt tack vare sitt höga innehåll av fett. Denna fettrikedom gör att fåglarna får en boost av energi, vilket är essentiellt för att hjälpa dem att hålla värmen under de kallare månaderna. Utöver fett innehåller hampafrön också en god mängd protein och fibrer, vilket ger en välbalanserad kost för våra små vänner.

Vilka fågelarter föredrar hampafrö?
En rad fågelarter flockas till fågelbordet när hampafrö serveras. Några av dessa inkluderar Grönfink, Bofink, Bergfink, Gråsparv, och särskilt Domherren – som ser hampafrö som en stor favorit.

Användningsmöjligheter för hampafrö som fågelmat
Hampafrön är flexibla när det gäller utfodring. De kan enkelt hällas på ett fågelbord eller placeras i en fågelmatare som hängs på träd. Dessutom kan hampafrö kombineras med andra frön för att skapa en mångsidig och näringsrik matblandning.

Ett Noterat Förtydligande om Hampa
Många kanske förknippar hampa med cannabis, men den hampa som används för fågelmat är oljehampa och skiljer sig från den som används för drogframställning. Om du märker att ett hampafrö börjar gro under din fågelmatare, finns det ingen anledning till oro. Dessa plantor är helt lagliga och inte psykoaktiva.


Slutsats:
Nästa gång vinterkylan biter till, och du vill ge dina fjäderbeklädda vänner en energiboost, överväg att servera dem hampafrö till småfåglar. Denna näringsrika snack kommer utan tvekan att uppskattas av de små besökarna i din trädgård.

pexels phil mitchell 161192924 12952013 1

I september kör vi stor kampanj på fågelmat!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev så hör vi av oss i september när det är dags för den stora fågelmatskampanjen med Sveriges billigaste fågelmat!

Tillbaka till Kunskapsbank