Fågelfrön

Fågelfrön har länge varit en favorit bland fågelskådare och naturälskare som vill locka vildfåglar till sina trädgårdar. Från färgglada talgoxar till nyfikna mesar, det finns en mängd fåglar som lockas av dessa naturliga godsaker.

Fågelfrön för vildfåglar

Vildfåglar har olika dietbehov beroende på deras art och miljö. Medan vissa föredrar färsk frukt och bär, är andra helt beroende av frön som sin huvudsakliga matkälla. Att erbjuda en blandning av olika fågelfrön kan hjälpa till att locka en större mångfald av fåglar till din trädgård.

Pippifoder erbjuder ett smalt utbud av fågelfrö och solrosfrön till konkurrenskraftiga priser.

Att välja rätt fågelfrö kan ha stor inverkan på vilka fågelarter som lockas till din trädgård. Vissa ingredienser är särskilt attraktiva för specifika fågelarter, vilket innebär att genom att erbjuda en variation av foder kan du uppleva en rikare och mer mångfaldig fauna vid dina matningsstationer. Med Pippifoders utbud kan du säkerställa att dina fjäderbeklädda vänner får precis den näring de behöver.

Olika typer av fågelfrön

Det finns flera populära fågelfrön som är kända för att locka vildfåglar:

  • Hampfrön: Dessa små frön är rika på protein och omega-fettsyror, vilket gör dem till en utmärkt källa till energi för fåglar.
  • Solrosfrön: Finns både som skalade och oskalade, dessa frön är en favorit bland många fågelarter, särskilt talgoxar och finkar.
  • Jordnötter: Dessa nötter är en utmärkt källa till protein och fetter, vilket gör dem till en favorit bland större fåglar som skator och kråkor.

Att förstå vilka frön som lockar vilka fåglar kan hjälpa dig att skräddarsy din fågelmatsblandning för att locka de arter du önskar se mest.

Pippifoders fågelfrön

På Pippifoder har vi just nu dessa fågelfrön:

  • Skalade solrosfrön i paket om 15 kg och 25 kg
  • Jordnötter säljer vi i förpackningar om 10 kg och 25kg