Vildfågelmix 15kg

Ge dina vildfåglar en balanserad och näringsrik måltid med vår vildfågelmix. Denna högkvalitativa blandning av frön och spannmål är perfekt anpassad för att ge fåglarna den energi och näring de behöver för att trivas och frodas året runt.

Innehåll:

 • Vete
 • Krossad majs
 • Sorghum
 • Svarta solrosfrön
 • Hirs

279,00kr

Slutsåld

Vill du få ett meddelande när denna produkt åter finns i lager?

Artikelnr: PI7004 Kategorier: ,

Ett hälsosamt och mångsidigt foder för vildfåglar

Vår vildfågelmix innehåller en noggrant utvald kombination av ingredienser, inklusive vete, krossad majs, sorghum, svarta solrosfrön och hirs. Varje komponent i denna blandning spelar en viktig roll för att uppfylla vildfåglarnas näringsbehov:

 • Vete – Ger en rik källa till kolhydrater och proteiner som bidrar till fåglarnas energinivåer och muskeluppbyggnad. Vete är lätt att äta och smälta, vilket gör det till en favorit bland många fågelarter.
 • Krossad majs – En näringstät källa till energi, krossad majs ger fåglarna nödvändiga fetter och oljor som är avgörande för deras fjäderdräkt och allmänna hälsa. Det är särskilt uppskattat av större fågelarter och markätande fåglar.
 • Sorghum – Ett spannmål rikt på proteiner och vitaminer, som hjälper till att stödja fåglarnas immunförsvar och tillväxt. Sorghum är en tålig ingrediens som håller sig fräsch länge och ger långvarig näring.
 • Svarta solrosfrön – Dessa frön är kända för sitt höga innehåll av oljor och fettsyror, vilket ger en koncentrerad energikälla som är idealisk under kallare månader och häckningstider. Svarta solrosfrön är särskilt omtyckta av mesar och sparvar.
 • Hirs – En liten och lättsmält frösort som är rik på kolhydrater och B-vitaminer, hirs hjälper till att främja god matsmältning och energiproduktion hos småfåglar.

Fördelar med vår vildfågelmix

Vår vildfågelmix är mer än bara mat; det är ett sätt att förbättra fåglarnas livskvalitet. Blandningen är framtagen för att ge en komplett näringsprofil, vilket gör det möjligt för fåglarna att bibehålla en hälsosam vikt, starka fjädrar och ett aktivt liv.

 • Stödjer biodiversitet
  Genom att tillhandahålla en varierad diet lockar vildfågelmixen till sig en rad olika fågelarter, vilket främjar biodiversitet och skapar en livlig trädgårdsmiljö.
 • Förbättrar fåglarnas hälsa
  De naturliga ingredienserna i blandningen ger vildfåglarna de vitaminer, mineraler och fettsyror de behöver för att upprätthålla god hälsa. Regelbunden tillgång till denna mix hjälper till att stärka deras immunförsvar och stöder deras reproduktiva hälsa.
 • Lätt att använda och sprida
  Denna vildfågelmix är enkel att hantera och kan användas i en rad olika matningsmetoder, från fågelautomater och fågelbrädor till direkt på marken. Detta gör den till en flexibel och bekväm lösning för både fågelskådare och nybörjare.

Vilka fåglar äter vildfågelmix?

Vår vildfågelmix är populär bland en bred variation av fågelarter. Här är några av de fåglar som särskilt uppskattar denna mångsidiga blandning:

 • Talgoxar – Dras till de energirika solrosfröna och hirsen.
 • Grönfinkar – Gillar de näringsrika vetefröna och krossad majs.
 • Domherrar – Njuter av de fettrika solrosfröna, särskilt under vintern.
 • Gulsparvar – Älskar hirsen och sorghumen, som är lätt för dem att äta och smälta.
 • Blåmesar – Använder blandningen för att få en bra energibas under häckningstiden.

Hur du utfodrar vildfåglar med vår vildfågelmix

 1. Välj rätt matningsmetod
  Använd en fågelmatare, fågelbräda eller sprid blandningen direkt på marken. Anpassa metoden efter de fågelarter du vill locka till dig.
 2. Placera mataren på en säker plats
  Häng upp eller ställ mataren på en plats där fåglarna känner sig trygga från rovdjur. En plats nära buskar eller träd är idealisk eftersom det ger skydd och närhet till matningsstationen.
 3. Fyll på regelbundet
  För att säkerställa att fåglarna har kontinuerlig tillgång till mat, fyll på mataren regelbundet och övervaka matningsplatsen för att hålla den fri från gammal mat och avfall.
 4. Rengör mataren
  Håll matningsplatsen hygienisk genom att rengöra mataren eller brädan med varmt vatten och mild tvål. Detta minskar risken för sjukdomar och håller fröna fräscha längre.

Beställ din vildfågelmix idag!

Ge dina vildfåglar en näringsrik och balanserad diet med vår vildfågelmix. Beställ nu och stöd en riklig och mångsidig fågelpopulation i din trädgård!

Recensioner

There are no reviews yet

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.