Hackade skalade solrosfrön 15kg

Ge dina vildfåglar en överlägsen energikälla med våra krossade skalade solrosfrön. Denna förstklassiga fågelmat är utformad för att ge en hög fetthalt och enkel matsmältning, vilket gör den idealisk för att stödja fåglarna året runt.

439,00kr

Slutsåld

Vill du få ett meddelande när denna produkt åter finns i lager?

Artikelnr: PI7006 Kategorier: ,

Ett högenergifoder för alla vildfåglar

Våra hackade skalade solrosfrön erbjuder en koncentrerad källa till fetter och näringsämnen som är avgörande för fåglarnas hälsa och energi. Här är varför denna fågelmat är så effektiv:

 • Hög fetthalt – Solrosfrön är naturligt rika på oljor och fettsyror, vilket ger en betydande energiboost som är särskilt viktig under kalla vintermånader och under häckningstiden. Den höga fetthalten gör det möjligt för fåglarna att bygga upp och bibehålla en stark och frisk fjäderdräkt.
 • Enkel matsmältning – Våra solrosfrön är skalade och hackade för att underlätta för fåglarna att äta och smälta. Detta minskar mängden spill och gör det lättare för mindre fåglar att få tillgång till näringen utan att behöva arbeta genom hårda skal.
 • Hög näringstäthet – Utöver fettsyrorna är solrosfrön också en bra källa till proteiner och vitaminer, inklusive E-vitamin, som hjälper till att stödja fåglarnas immunsystem och reproduktiva hälsa. Detta gör dem till en utmärkt komplettering till en varierad diet.

Fördelar med våra hackade skalade solrosfrön

Att utfodra vildfåglar med våra hackade skalade solrosfrön ger flera fördelar som bidrar till fåglarnas välbefinnande och överlevnad:

 1. Hög energi för kalla klimat
  Den höga fetthalten gör dessa frön särskilt värdefulla under vintermånaderna när fåglarna behöver extra energi för att hålla sig varma. Fröna hjälper fåglarna att överleva de tuffaste väderförhållandena genom att ge dem snabb och effektiv energitillgång.
 2. Lämplig för alla fågelarter
  Våra skalade och hackade frön är attraktiva för en mängd olika fågelarter, inklusive mesar, sparvar och finkar. Denna mångsidighet gör dem till ett utmärkt val för att locka till sig en varierad fågelfauna till din trädgård.
 3. Minskat spill och renare matningsplatser
  Eftersom fröna är skalade och hackade, blir det mindre spill och avfall jämfört med hela frön. Detta hjälper till att hålla matningsplatsen ren och minskar risken för skadedjur och mögel.
 4. Lätt att använda och sprida
  De hackade solrosfröna kan användas i fågelautomater, på fågelbrädor eller direkt på marken, vilket gör dem enkla att sprida och tillgängliga för alla fågelarter.

Vilka fåglar äter hackade skalade solrosfrön?

Våra hackade skalade solrosfrön uppskattas av många olika fågelarter. Här är några av de arter som särskilt drar nytta av denna näringsrika fågelmat:

 • Blåmesar – De små bitarna är lätta för dem att äta och ger en energikick som är perfekt för kalla vinterdagar.
 • Talgoxar – Får tillgång till de fettrika näringsämnena snabbt och effektivt, vilket är viktigt under häckningssäsongen.
 • Grönfinkar – Dra nytta av den näringsrika och lättsmälta kosten som hjälper dem att hålla sig aktiva och friska.
 • Domherrar – Njuter av de oljerika fröna, särskilt under vintern när de behöver extra fett.
 • Gulsparvar – Använder fröna som en pålitlig energikälla som är lätt att äta och smälta.

Hur du utfodrar vildfåglar med våra hackade skalade solrosfrön

 1. Välj rätt matningsmetod
  Sprid fröna i en fågelmatare, på en fågelbräda eller direkt på marken. Anpassa matningsmetoden efter de fågelarter du vill locka till dig.
 2. Placera mataren på en säker plats
  Sätt upp mataren där fåglarna känner sig trygga från rovdjur. En plats nära buskar eller träd är idealisk eftersom det ger skydd och närhet till matningsstationen.
 3. Fyll på regelbundet
  Håll mataren fylld med färska frön och övervaka matningsplatsen för att hålla den fri från gammal mat och avfall. Detta hjälper till att säkerställa att fåglarna har en kontinuerlig matkälla.
 4. Rengör mataren
  För att förebygga sjukdomar och hålla fröna fräscha, rengör mataren regelbundet med varmt vatten och mild tvål. Detta håller matningsplatsen hygienisk och attraktiv för fåglarna.

Beställ dina hackade skalade solrosfrön idag!

Ge dina vildfåglar en näringsrik och lättsmält energikälla med våra hackade skalade solrosfrön. Beställ nu och se din trädgård fyllas med glada och välmående fåglar!

Recensioner

There are no reviews yet

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.